petek, 2. julij 2010

My mistery facts

Prvo dejstvo:
Pozor! Konji se skrivajo v zelo zelo nizki travi. Naj vas velikost konja ne zavede, saj se le-ta spretno skrije v angleško travico. Od tod prežijo na mimoidoče nevedne prebivalce RS. Pazljivo, sodržavljani! Tudi, kadar imate občutek, da ste osamljeni je to le varka - they're always watching you!

Drugo dejstvo:
Ste že kdaj opazovali kravice, ki meni nič tebi nič ležijo na zeleni travici? Tudi tu ste se gotovo zmotili pri interpretaciji dogodka. Slovenske krave so še kako povezane z ozvezdjem. Preko rogov namreč locirajo vse planete v bližnji okolici zemlje in tako določijo smer neba na zemlji. To se kaže v izvrstni koordinaciji krave. Liska se znanstveno dokazano zmeraj uleže z desno stranjo trupa obrnjeno proti severu.

Tretje dejstvo:
Želve letalke! So posebna vrsta želve, ki je po mnenju znanstvenikov križana z veverico. To vrsto želv najdemo predvsem v bolj poseljenih predelih ljubljane, kjer pa se nahaja zadostna gostota drevja, ki je potrebna za letalske manevre letečih želv. Sedaj svarim predvsem prebivalce ljubljane, saj se ne zavedate v kakšni nevarnosti živite. Želva je kljub dvometerskemu trupu zelo hitra in dobro zakamuflirana v krošnjah. Ne boste je opazili....vsaj ne dovolj hitro, da bi za vas preostalo upanje za beg.
Se morda sprašujete kako želva pride na drevo? Eh, nič lažjega! Posebno dolgi kremplji na želvinih šapah omogočajo prav elegantno plezanje po drevju.
Kako želva napade: želva visoko v krošnji izbere svojo žrtev, ki se nahaja v okolici drevesa, nato pa sunkovito zajadra in se z močnim kljunom oprime žrtvinega vratu. To večino žrtev pokonča. Obstajajo le skromna poročila preživelih osebkov, kateri poročajo o nenadnem dogodku. Doslej je znano, da če želva zgreši oziroma ne onesposobi plena, hitro odskoči in se zarije v zemljo. Želva, ki je velika 2 metra in tehta dobrih 200 kg se v manj kot sekundi zarije v zemljo. Kdo bi si mislil?!

Četrto dejstvo:
Čudežni poniji! Poniji imajo zelo posebne zmožnosti. Poni je edina žival, katera ima sposobnost, da se ob udarcu na njej zlomi plastenka. Nikoli ne bi prišli na to idejo, kajne?
Ponijo so prav tako imenitni lovilci mrčesa. Z sunkovitimi skoki lahko poletijo tudi do 3 metre v zrak in ujamejo še tako hitro čebelo.

Peto dejstvo:
Park tivoli na prvi pogled deluje prav varen, če pa opazujemo okolico najdemo kojote, ki se skrivajo v nizkem grmičevju. Si mislite, da je morda kakšen ptič v grmovju. Motite se! Kojoti so zvite živali. Svoje žrtve preslepijo z oponašanjem ptičev, kar pomeni, da tudi čivkajo.
Always watch your back in Park Tivoli!

3 komentarji:

  1. Bi še razumel, če bi bil ti na drogah. Zdej pa ne kapiram od kje ti ideje :D The looool!

    Drugač pa krave dejansko poznajo smeri neba in kadar ležijo zunaj vse gledajo z glavo proti jugu. Dokazano (:

    OdgovoriIzbriši