ponedeljek, 16. maj 2011

razvoj

Enostavno hočm povedat kok zadnje čase razmišlam o tehnološkem napredku. Rad bi prav tako zagotovil nekaj stvari, ki bojo na splošno revolucionirale naše dojemanje glede zmogljivosti in zmožnosti človekovih kreacij - računalnika. Z računalnikom v tem primeru ne mislim na škatlo z ekranom, ki je po mojem mnenju že sedaj za časom. Dejstvo, da so prenosni računalniki prav tako zmogljivi in kvalitetni, predvsem pa z dnem v dan cenejši, mi daje mislit, v katero smer gre razvoj.
V prihodnosti bo torej poudarek na mobilnosti, ki jo pa z današnjimi tehnologijami že precej dobro dosegamo. Hlavni problem je le še zmožnost naprav, da bi zdržale malce dlje; torej baterija. Baterija bo po mojem mnenju prva stvar v prihodnjih letih, ki bo dodala eno veliko brco k tehnološkem napredku.
Druga stvar bo zagotovo povečanje brezžičnih zmogljivosti. Kabli, kabli, kabli...jih je precej manj kot smo jih bili vajeni še pred nekaj leti. Tu bi znala pripomoči naprednejša baterija, saj so kabli ponavadi vir električnega napajanja.
Še ena stvar, ki nas "zavira" pa je svetovji trg. Znano je, da trgovci na trg ne dajo najnovejše tehnologije. Takšne pohlepne marketinške poteze nas le silijo v zapravljanje in misel, da smo na najboljšem. Drugo leto pa smo primorani napravo zavreči, saj ni več kompatibilna z modernimi potrebami. To vendarle ni povsem res, ni pa tudi potrebno.
Če nadaljujem pri mobilnosti, lahko povem, da se trg odlično odziva tako imenovanim tabličnim računalnikom in tovrstnim podobnim mobilnom telefonom. Menim. Da bi predvsem na tem področju lahko pričakovali največji razvoj. :)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Ni komentarjev:

Objavite komentar