torek, 22. februar 2011

O ljudeh in njihovem stopnjujočem pomehkuževanju

Neki bi vsem reku:
WLL,FUCK YOU, YOU SOFT FUCKERS!

V glavnem, človek dandanes postaja vse bolj pomehkužen, kar pa se precej opazi na lenobi in razvajenosti. Resda je življenje danes lažje, kot je bilo še par desetletij nazaj, pa bi vseeno rad malo pojamral, da se ravno zato preveč pritožujemo nad vsem. Navadili smo se na višji življenjski standard in sedaj ga potiho izkoriščamo. Noben dejansko ne razmišlja, da živimo v sorazmerno lagodnem svetu, kjer nam je dokaj vse prineseno do "riti".
Rad bi diskutiral o varstvu zdravja, otrocih in marsičem. Če začnem pri otrocih, mi takoj pade na misel reklama za razkužilo. V reklami je povedano nekaj podobnega: "Poskrbite za otroka in mu na odrgnino posprejajte dezinfekcijsko sredstvo...blablabla, da se ne zagnoji." Če mene vprašate je to definitivno pretirana skrb. Kolikor vem, še ni bilo primera, da bi morali otroku zaradi odrgnine amputirati nogo, zagnojila se pa tudi ni. Veste zakaj? Čudno, človek naj bi imel nekaj kar se imenuje imunski sistem. Tudi, če pogledamo z vidika vpliva izboljšane medicine in vpliva medicine na podaljšanje življenjske dobe, se nam pretirana skrb za rane ne pozna na življenjskem razponu.
Ostanimo pri zdravstvu...."Ko greš ven se obleci, da se ne boš prehladil!" se glasi en najbolj znanih rekov naših staršev. Tudi tukaj mi ni znano, da bi se kdo zaradi mraza prehladil. Prehladil bi se samo v primeru, ko njegov imunski sistem bi ne bil dovolj močan in bi se bakterije, oz. vse kar še leta po zraku, lažje naselile v njem. Če sedaj nadaljujem scenarij pridem do toplega obroka, ki je v tem primeru juha, ki ti pogreje želodec. Prva stvar: juha mi ne bo izboljšala prebave, ker mi bo kvečjemu razredčila želodčno kislino in tako zavrla prebavo. Druga stvar: Ne zdi se mi potrebno jesti vroče juhe z namenom, da bi si pogrel želodec. MOJ ŽELODEC IMA 37º IN TO JE VEČ KOT DOVOLJ!
Vse skupaj se mi zdi precej zaskrbljujoče, saj otroci iz generacije v generacijo postajajo vse bolj pomehkuženi in razvajeni. Enostavno ljudje izgubljamo stik z realnostjo in se prepustimo prevzeti lenobi in pesimizmu. Zamislite se v koliko primerih dan za dnem delujete pod svojimi zmožnostmi samo zaradi neke notranje zavore. Kolikokrat bi lahko neko stvar opravili, tudi če so pogoji "ubijalski", pa je vendarle ne. Morda so krivi mediji. Vsekakor pa menim, da bi vsakdo moral poskrbeti zase in se nehal razvajati. S tem pa ne mislim povedati, da je namen življenja trpeti in prenašati vsa možna bremena. Ravno nasprotno. Sem človek, ki podpira uživanje in lagodno življenje, vendar je včasih potrebno še malo realnosti.

DODATEK:
Za vse tipe k radi natapavajo od uzadi. Če si tok soft da rabš lubrikant rajš zamenji lukno!

2 komentarja:

  1. LoL @ zadnji odstavek :D
    Ti si ja nor. ^^
    Drugače pa ne razumem kako lahko Apple fan komentira o mehkužnosti [evilsmile] :D

    OdgovoriIzbriši
  2. hahahaha mal je mogoče off topic xD
    zakaj pa ne??

    OdgovoriIzbriši